معرفی رشته علوم و مهندسی آب

معرفی رشته علوم و مهندسی آب
۵/۵ - (۱ امتیاز)

 

رشته جدید «علوم و مهندسی آب» از سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳، جایگزین رشته مهندسی کشاورزی آب در دانشگاه ها شده و اولین دوره پذیرش دانشجو را از مهرماه ۹۳ از طریق کنکور سراسری در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی  داشت.

در این بخش برای آشنایی دوستان مهندسی آب  از وضعیت رشته تحصیلی خود با نام جدید علوم و مهندسی آب مطلب زیر را قرار دادیم.

 جایگزینی رشته علوم و مهندسی آب با مهندسی کشاورزی آب، فقط یک تغییر عنوان نیست بلکه برنامه درسی این رشته به طور کامل مورد بازنگری اساسی قرار گرفته و در بهمن ماه ۱۳۹۱ به تصویب شورای برنامه ریزی آموزش عالی رسیده است.

در برنامه درسی رشته علوم و مهندسی آب، ۱۳ خوشه تخصصی تعریف شده و در هر خوشه بین ۲۲ تا ۲۴ واحد درسی پیش بینی شده است که دانشجو می تواند به صورت کاملا اختیاری و بنا به علاقه خود و شرایط دانشگاهی که در آن تحصیل می کند یکی از این خوشه ها اتنخاب کند.

 

مهندسی آب

 

 

 این خوشه ها شامل خوشه آبیاری و زهشکی، سازه های آبی، مدیریت منابع آب، هواشناسی کشاورزی، آب و فناوری اطلاعات، آب و مهندسی محیط زیست، آب و کشاورزی، آب و توسعه، آب و اقتصاد، آب و حکمرانی، آب و حقوق، آب و مهندسی سیستم و همچنین مهندسی آثار و سازه های تاریخی آبی هستند.

فعلا این ۱۳ خوشه برای رشته علوم و مهندسی آب به تصویب نهایی رسیده و امکان افزایش خوشه های تخصصی دیگر در آینده نیز وجود دارد.

بخوانید  منابع آزمون کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آب

دانشجویانی که در مقطع کارشناسی رشته علوم و مهندسی آب پذیرفته شوند باید در دوره چهارساله تحصیل خود مجموعا ۱۴۰ واحد درسی را بگذارنند که ۲۲ واحد آن عمومی، ۲۴ واحد درس های علوم پایه، ۵۹ واحد درسی تخصصی رشته است و می توانند حداقل ۱۵ واحد و حداکثر ۲۴ واحد درسی از خوشه انتخابی و همچنین بین پنج تا ۱۴ واحد درس های انتخابی رشته را در کنار شش واحد کارورزی بگذرانند.

مدرک فارغ التحصیلان کارشناسی رشته علوم و مهندسی آب با همین عنوان و بدون ذکر گرایش و خوشه صادر می شود اما در ریز نمرات و کارنامه آنان، واحدهای درسی و خوشه های انتخابی آنها مشخص خواهد بود.

 

* خوشه ‌هایی رشته علوم و مهندسی آب به ‌شرح زیر می ‌باشد:

۱) خوشه آبیاری و زهکشی
۲) خوشه سازه‌ های آبی
۳) خوشه منابع آب
۴) خوشه هواشناسی کشاورزی
۵) خوشه آب و فناوری اطلاعات(مشترک با رشته کارشناسی فناوری اطلاعات از گروه فنی و مهندسی)
۶) خوشه آب و مهندسی سیستم (مشترک با رشته مهندسی صنایع از گروه فنی و مهندسی)
۷) خوشه آب و محیط  زیست (مشترک با رشته محیط  زیست از گروه منابع طبیعی و مهندسی عمران از گروه فنی و مهندسی)
۸) خوشه آب و کشاورزی (مشترک با ترکیبی از رشته ‌های مختلف از گروه کشاورزی)
۹) خوشه آب و توسعه (مشترک با رشته جغرافیا از گروه علوم انسانی)
۱۰) خوشه آب و اقتصاد (مشترک با رشته اقتصاد از گروه علوم انسانی)
۱۱) خوشه آب و حکمرانی (مشترک با رشته علوم اجتماعی از گروه علوم انسانی)
۱۲) خوشه آب و حقوق (مشترک با رشته حقوق از گروه علوم انسانی)
۱۳) خوشه مهندسی آثار و سازه ‌های تاریخی آب (پیشنهاد شده از سوی موسسه گنجینه ملی آب ایران)، همچنین مشترک با رشته ‌های کارشناسی مهندسی معماری، کارشناسی مرمت بناهای تاریخی، و کارشناسی مرمت و احیای بناهای تاریخی از گروه هنر، و رشته کارشناسی باستان‌شناسی از گروه علوم انسانی

بخوانید  آموزش لغت تخصصی مهندسی آب

 

 

 * آینده شغلی و بازار کار در رشته علوم و مهندسی آب

بهره برداری از منابع آب سطحی و زیرزمینی و انتقال آب از یک مکان به مکان دیگر به منظور های آبیاری و آبرسانی، به عنوان یک ضروریت حیاتی، از آغاز زندگی مورد نظر بشر بوده است. انسان نیز آگاهانه و یا ناآگاهانه از قوانین علمی حاکم بر این بهره وری ها تبعیت می نموده و از آنها در جهت تجزیه و تحلیل مسائل پیش آمده سود می جسته است.

این رشته دانشگاهی دو نوع دانش آموخته دارد که گروه اول شامل دانش آموختگانی است که علاوه بر دانش پایه آب در یکی از زمینه های تخصصی مرتبط با آب مانند آب شهری، آب کشاورزی، سازه های آبی، مهندسی زهکشی و زمینه های مشابه در حد مقطع کارشناسی مسلط هستند.

در گروه دوم، فارغ التحصیلانی جای می گیرند که دانش پایه را در زمینه آب دارند و علاوه بر آن در یک رشته از دیگر گروه فنی و مهندسی و حتی علوم انسانی، دارای اطلاعات پایه خواهد بود.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید